GZ-Talk Webinar: Fysiek en Mentaal fit door gezonde darmen

Vul je naam en emailadres in om het webinar terug te kijken
Volg nu het webinar

Fysiek en mentaal fit door gezonde darmen

Je darmen beïnvloeden je hersenen en andersom. Sommigen noemen de darmen zelfs je 2e brein. Maar wat als er ruis zit op de lijn? 

Tijdens dit webinar krijg je meer inzicht in het belang van gezonde darmen en hoe dit je mentale gezondheid kan verbeteren of juist verslechteren.
​​​​​​​
Hoe werkt dit allemaal samen en wat kun je er zelf aan doen? Na deze avond hopen we je te inspireren om zelf met kleine aanpassingen aan je darmgezondheid te werken. We gaan uitgebreid in op de effecten van voeding, beweging, stress, ontspanning en darmproblemen.

Presentatie door
Drs. Nick Wezenbeek & drs. Karlijn Allewijn

Nick en Karlijn zijn beiden als voedingswetenschapper afgestudeerd in Wageningen. Voor GZ-Punt creëeren zij content over voeding en leefstijl. Zo vinden jullie tal van blogs, workouts en video’s van hen op GZ-Plein.

Karlijn werkt als sportdocent bij CleverMove. Dit doet zij naast haar rol als voedings- en bewegingsexpert bij GZ-Punt. Karlijn heeft een fascinatie voor het menselijk lichaam en met name voor de samenwerking tussen mentale en fysieke gezondheid en hoe voeding en leefstijl hier op inspeelt. Momenteel volgt ze de opleiding fysiotherapie om haar kennis nog verder te verbreden.

Nick is oprichter en directeur van CleverMove en verzorgt kracht- en balanstraining in combinatie met voedingsworkshops voor oudere volwassenen. In het onderzoek ontwikkelde hij een passie voor het communiceren en bruikbaar maken van wetenschappelijke kennis naar de praktijk. Dat doet hij in zijn rol bij GZ-Punt en met CleverMove helpt hij 50 en 65-plussers om op een toegankelijke en interactieve manier te werken aan hun kracht, gezondheid en balans.

Duur
75 minuten